Μια δραματοθεραπευτική σειρά συναντήσεων με στόχο την προσωπική εξέλιξη και ενσυνείδηση.

 

Οι Ερινύες στην Ελληνική μυθολογία ήταν μυθικές  χθόνιες θεότητες που κυνηγούσαν όσους είχαν διαπράξει εγκλήματα  κατά της φυσικής και  ηθικής τάξης των πραγμάτων.

 

Οι Ερινύες στο κείμενο του Αισχύλου κατάφεραν μέσα από διάφορες συγκυρίες και συνθήκες ή από Βοηθούς θεούς να γλυκάνουν και να γίνουν Ευμενίδες.

 

Χρησιμοποιώντας αλληγορικά το κείμενο θα επεξεργαστούμε τις ενοχές μας, τη μη αγαπητή πλευρά του εαυτού μας. Τελικώς, θα προσπαθήσουμε να αποδημήσουμε το νόημα που έχουν ως τώρα για εμάς οι σκιές του εαυτού μας, τα σκοτεινά σημεία ή βάρη της ζωής μας και θα τα επαναδομήσουμε με θετικό και λειτουργικό τρόπο για εμάς.

 

Η δομή του Βιωματικού προγράμματος δημιουργήθηκε βασισμένη στη μέθοδο της Δραματοθεραπείας με εργαλείο τη θεραπευτική διαδικασία του θεάτρου. Με Βασικό συστατικό το θέατρο, και πιο συγκεκριμένα την επεξεργασία του έργου, του νοήματος του, την ενσωμάτωση των ρόλων, θα επεξεργαστούμε τον δικό μας προσωπικό μύθο.

 

Μέσα από τη διερεύνηση του προσωπικού μας μύθου θα αντιληφθούμε πώς στέκεται ο καθένας απέναντι στις ενοχές και στην δυσκολεμένη του πλευρά, αν γινόμαστε κριτές, βοηθοί ή εχθροί του εαυτού μας.

 

Απώτερος   στόχος   του  βιωματικού Δραματοθεραπευτικού σεμιναρίου,  η Κάθαρσις.