Βιογραφικό

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Μουσικοθεραπεύτρια. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Εργάζεται ιδιωτικά στη Γλυφάδα από το 1992 και παράλληλα στο κέντρο της Αθήνας από το 2003, παρέχοντας υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής σε άτομα, ομάδες, οικογένειες και ζευγάρια. Διατελεί  πρόεδρος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου ” Η επιστροφή του άνδρα. Λύνοντας τη σιωπή αιώνων “. Πεδίο, 2017. Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και στον ημερήσιο τύπο.

Σπουδές και ειδίκευση

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική και στην Εργασιακή Ψυχολογία, στο πανεπιστήμιο Nanterre Paris X στο Παρίσι. Εκπαιδεύτηκε στη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού στην Academie des Versailles (Ακαδημία των Βερσαλλιών) και στην ISON Psychometrica στην Αθήνα. Ειδικεύτηκε στη Συστημική και Οικογενειακή ψυχοθεραπεία, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Έκτοτε παρακολουθεί αδιαλείπτως και συμμετέχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σχετικά με την εξέλιξη της επιστήμης της και τις πρακτικές της εφαρμογές στο σήμερα. Είναι πιστοποιημένη Μουσικοθεραπεύτρια – Guided Imagery and Music (GIM) υπό την αιγίδα του Swedish Advanced Bonny Method GIM Training Program – Association for Music and Imagery και την εφαρμόζει στην κλινική της πρακτική.

Εργασιακή εμπειρία

Ξεκίνησε να εργάζεται ως Ψυχολόγος, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε κολέγια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νοτίου Παρισιού. Παράλληλα συμμετείχε σε έρευνες σχετικά με την εφηβική ηλικία, τα προβλήματα και τις επαγγελματικές αναζητήσεις των νέων, στο INRP (Εθνικό Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Έρευνας του Παρισιού). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα απασχολήθηκε αρχικά σαν ερευνήτρια σε μελέτη του Υφυπουργείου Νέας Γενιάς, με θέμα «Νέοι Εργαζόμενοι και Πολιτισμός-Αθλητισμός». Κατόπιν εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτης σε θέματα ψυχολογίας της εργασίας και επαγγελματικού προσανατολισμού στο Κέντρο Μελετών, Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΓΣΕΕ, το σημερινό Ινστιτούτο Εργασίας. Από το 1985 και μέχρι το 1992 εργάστηκε σαν Ψυχολόγος στο Προσχολικό Κέντρο του Ταμείου της Τράπεζας της Ελλάδας στον Χολαργό και στον Παιδικό Σταθμό της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Από το 1992 εργάστηκε ιδιωτικά στη Γλυφάδα ενώ από το 2003 και στο κέντρο της Αθήνας προσφέροντας τις υπηρεσίες της σαν ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια. Από το 2013 διατελεί πρόεδρος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας.

Επιστημονικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα

Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στις προκλήσεις και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη ζωή τους, καθώς και την εξέλιξή τους μέσα από τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

  • Πιο συγκεκριμένα διερευνά τη διαχρονική ταυτότητα του έλληνα άνδρα, την εξέλιξή του μέσα στον χρόνο και μέσω της ψυχοθεραπείας.
  • Την εξέλιξη των παιδιών με προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς επίσης και της οικογένειάς τους, μέσα από την οικογενειακή ψυχοθεραπεία.
  • Τον αντίκτυπο της θεραπευτικής πορείας του γονιού στην εξέλιξη των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.
  • Τη νεανική παραβατικότητα και την αντιμετώπισή της μέσα από την οικογενειακή ψυχοθεραπεία.
  • Συμπεριφορές και προβλήματα της εφηβικής ηλικίας, καθώς και την εξέλιξη των εφήβων μέσα στην ομαδική ψυχοθεραπεία.
  • Τα πλεονεκτήματα της ομαδικής ψυχοθεραπείας με οικογενειακό προσανατολισμό και τα οφέλη της στη θεραπευτική πορεία των εφήβων.

Παράλληλα με τις επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητές της, διατηρεί μόνιμη στήλη σε θέματα ψυχολογίας στο περιοδικό γνώμης «Κοινωνική Επιθεώρηση».

Επιστημονικές εταιρίες και Σύλλογοι

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ), της European Family Therapy Association (E.F.T.A.) της International Family Therapy Association (I.F.T.A.). Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και την πιστοποίηση ψυχοθεραπεύτριας από την European Association of Psychotherapy (E.A.P.).  Μέλος της Sonora (Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας).