ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΚΑΡΟΓΛΟΥ

Απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας από το University of East London (Αγγλία)

Εργάστηκε ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος)  στο Κρατικό Θεραπευτήριο της Λέρου για τρία έτη.

Συνέχισε την απασχόλησή της για άλλα δύο έτη στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας του νομού Φωκίδας (υπό την εποπτεία του ψυχαναλυτή κ. Σακελλαρόπουλου) όπου είχε την εποπτεία διαμερισμάτων επανένταξης ψυχιατρικών ασθενών και παρείχε ψυχοθεραπεία  παιδιών και ενηλίκων. Παράλληλα  μετεκπαιδεύτηκε στην “Κλινική Ψυχιατρική & Ψυχαναλυτική Σκέψη” σε πρόγραμμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Από το  1998 έως το 2000 δίδαξε το μάθημα της  “Εξελικτικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας” στο Ι.Ε.Κ Γαλατσίου.

Εργάστηκε ως υπεύθυνη ψυχολόγος στο “ Κέντρο Αναπτυξιακής Προώθησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού παιδιών και εφήβων ”  και προσέφερε  εθελοντική υπηρεσία ως σύμβουλος σε παιδιά και ενηλίκους στο Δημοτικό Πολυιατρείο Πεύκης.

Από το 2000  έως και το 2014 εργάστηκε στην εταιρία «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε»,  πολυεθνική μεταλλευτική εταιρία, στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του προγράμματος Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα από το Gordon Training Institute (USA) και τέλος πιστοποιημένη Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Σήμερα, παράσχει εξειδικευμένη συμβουλευτική σε στελέχη επιχειρήσεων,  ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και ζευγάρια, Επαγγελματικό Προσανατολισμό σε εφήβους και συντονίζει ομάδες αποτελεσματικού γονέα στο ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Ε..

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΞΕΝΟΥ

Βιογραφικό

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μητέρα ενός παιδιού. Από το 1978 έως το 2002 εργάσθηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ως personal assistant. Το 1996 ξεκίνησε τις σπουδές της στην ψυχολογία στο Open University UK, παράλληλα με την εκπαίδευσή της στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Από το 2002 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια Συστημικής και Οικογενειακής Θεραπείας, Ραϊχικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας και Τραυματοθεραπείας EMDR. Είναι συνεργάτης και συνθεραπεύτρια στις ομάδες εφήβων στο Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας, συντονίζοντας παράλληλα σεμινάρια ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν την εφηβεία.

Σπουδές και Ειδίκευση

Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Open University UK, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Κατόπιν εκπαιδεύτηκε στη Ραϊχική Σωματική Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ράιχ, Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης Χαρακτήρα. Έχει ακόμη εκπαιδευτεί στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Επιστημονικές Εταιρείες

Είναι μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA). Ακόμη είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EAC). Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σωματικής Ψυχοθεραπείας (EABP).

ΜΑΡΘΑ ΜΑΤΗ

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1976. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μητέρα ενός αγοριού.

Απέκτησε πτυχίο ψυχολογίας από το Open University UK (BSc (Honours) Psychology). Εκπαιδεύτηκε στο τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, καθώς και στο τριετές πρόγραμμα ειδίκευσης στη Διάγνωση (Γενεόγραμμα, Sentence Completion, TAT, Rorschach, MMPI I& II), στο ίδιο κέντρο. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια.

Από τον Οκτώβριο του 2000 έως το Νοέμβριο του 2001 έκανε την πρακτική της άσκηση στον Ξενώνα «Αργώ» της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (υπό την γενική εποπτεία του ψυχαναλυτή κ. Σακελλαρόπουλου), όπου ασχολούνταν με την κοινωνικοποίηση και την ομαλή ένταξη στην κοινότητα ψυχιατρικών ασθενών του προγράμματος «Ψυχαργός».

Από το 2006 εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχοθεραπεύτρια και Εξετάστρια σε Διαγνωστικές Ψυχομετρικές Δοκιμασίες, καθώς και ως Συνθεραπεύτρια σε Ψυχοθεραπευτικές Ομάδες Αυτογνωσίας.

Από το 2008 έως το 2014 υπήρξε εξωτερική συνεργάτης του Ιατρείου Μνήμης του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, όπου χορηγούσε διάφορα νευροψυχολογικά τεστ για την διερεύνηση και διάγνωση των διαταραχών μνήμης και διάθεσης. Και από το 2014 συνεργάζεται με νευρολογικό ιατρείο, το οποίο ειδικεύεται μεταξύ των άλλων στις Διαταραχές Μνήμης και την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Είναι μέλος του British Psychological Society (BPS), της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής ((ΕΕΣ) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EAC).

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Aπόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, εκπαιδευμένος στην ψυχιατρική και στην ψυχοθεραπεία, ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης. Είναι προσανατολισμένος στην κοινοτική ψυχιατρική, θεωρώντας σημαντική την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών μέσα στο περιβάλλον του ασθενούς. Βασικός στόχος του είναι ο συνδυασμός ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής, όταν χρειάζεται.

Έχει πολύχρονη εμπειρία στην αντιμετώπιση διαταραχών σε εφήβους και ενήλικες, σε θέματα αγχωδών διαταραχών, συναισθηματικών διαταραχών, διαταραχών διατροφής και ψυχώσεων. Είναι διαρκής η συμμετοχή του, σε προγράμματα πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης ψυχικών διαταραχών σε κυρίως ανοικτού τύπου δομές.

Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης της Εξάρτησης του Δήμου Αθηναίων “Αθηνά Πρόμαχος”, επιστημονικός διευθυντής της ΜΚΟ “Δύναμη Ζωής”, επιστημονικός συνεργάτης της ΜΚΟ “ΙΡΙΣ”, και διατηρεί ιατρείο στον Άλιμο Αττικής.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΗ

Η Χριστίνα Ασημάκη γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Είναι απόφοιτη του Αθηναϊκού Κέντρου Παιδαγωγικών Σπουδών ( Α.Κ.Π.Ε.Σ.) εργάστηκε δε επί 10έτια ως παιδαγωγός σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Από το 1983, με την ίδρυση του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (ΕΔΑΣ),παρακολούθησε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την συστημική προσέγγιση.

Μετά από σύντομη απουσία λόγω μητρότητας , επέστρεψε ως εκπαιδεύτρια –παιδαγωγός στο πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης για την Δυτική Αττική και την Ήπειρο του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών) που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (ΕΔΑΣ) .

Από το 1996 έως το 2002 στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ) ειδικεύτηκε στη συστημική θεραπεία και συστημική συμβουλευτική.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στο ΚΕ. ΣΥ. ΨΕ. με την Ελισάβετ Μπαρμπαλιού-Αποστολίδη όπου και συνεχίζει ως συνεργάτης από το 2002 μέχρι σήμερα .

Έκανε μετεκπαίδευση στη Συστημική Αναπαράσταση στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης (ΕΙΣΑ) του Δημήτρη Σταυρόπουλου.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) , της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EAC) καθώς και του συλλόγου αποφοίτων πιστοποιημένων Ελλήνων Αναπαραστατών (ΕΙΣΑ).

Έχει εργαστεί κατά διαστήματα εθελοντικά και είναι μόνιμη εθελόντρια του νοσοκομείου παίδων Αγ. Σοφία.