Τοποθεσία

Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Ερευνας

 

Mέσα στα πλαίσια της κοινωνικής πραγματικότητας ενσωματώνουμε πεποιθήσεις και φοράμε ρόλους για να επιβιώσουμε. Στην πορεία, διαπιστώνουμε τί είναι λειτουργικό και τί δε μας εξυπηρετεί. Με τη βοήθεια τεσσάρων μορφών θεάτρου και αντιπροσωπευτικά έργα θα διερευνήσουμε τις κοινωνικές κατασκευές τις οποίες δημιουργούμε. Με την τεχνική της ενσωμάτωσης του ρόλου θα έρθουμε σε επαφή με τον ενδότερο εαυτό μας και τις συμπεριφορές που αναπτύσσει σε συνειδητό και ασυνείδητο επίπεδο.

ΤΡΙΤΗ 7.5.19 (19.30-21.30)
ΚΩΜΩΔΙΑ: Στραμμένη στο κοινωνικό τοπίο μέσα από μια σατιρική αντιμετώπιση των κοινωνικών συμβάσεων της μοντέρνας κοινωνίας. Στόχος της να προβάλλει τις προκαταλήψεις και τα ελαττώματα των ανθρώπων, κριτικάροντας την πολιτική της εποχής, τα ήθη και τις αντιλήψεις. Κύριο εργαλείο το καυστικό χιούμορ και η έμφαση στις χειρονομίες.

ΤΡΙΤΗ 14.5.19 (19.15-21.30)
ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ: Θεωρείται πως κατάγεται από το ντανταϊσμό, α-νόητη ποίηση, γκρεμίζει τις θεατρικές συμβάσεις και ξεφεύγει από ρεαλιστικούς χαρακτήρες. Ο χρόνος, ο τόπος και η ταυτότητα είναι ασαφή και ρευστά, ακόμη και η βασική αιτιότητα συχνά καταρρέει. Ασήμαντες πλοκές, επαναληπτικός ή χωρίς νόημα διάλογος, ονειρικές ή ακόμη και εφιαλτικές διαθέσεις.

ΤΡΙΤΗ 21.5.19 (19.15-21.30)
ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ελεύθερη και δημιουργική αναπαράσταση της πραγματικότητας, μια κατάσταση που υποδηλώνει τη σύγκρουση του ήρωα με τη Μοίρα, τη θεία δίκη, τους ανθρώπους αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του. Σε αυτή τη σύγκρουση εκδηλώνεται όλο το ηθικό του μεγαλείο, μεταβαίνει από την άγνοια στη γνώση με αποτέλεσμα την ηθική του ελευθερία και την κάθαρση.

ΤΡΙΤΗ 28.5.19 (19.15-21.30)
ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Η χωρίς συμβιβασμούς έρευνα με την αφαίρεση της κοινωνικής μάσκας του εαυτού του περφόρμερ, των εσωτερικών του εμποδίων στο ξεδίπλωμα της ψυχής μέσα από το παλλόμενο σώμα που τόσο καλά γνωρίζει και φέρει την ιστορία του κόσμου. Ανάγκη για ανακάλυψη, επαναπροσδιορισμό και εξέλιξη.