Το Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας ανακοινώνει τη σύσταση ομάδας δραματοθεραπείας, βραχείας διάρκειας, με χαμηλό κόστος. Απευθύνεται σε εν ενεργεία καλλιτέχνες παραστατικών/πλαστικών/συγγραφικών τεχνών, ηλικιακού εύρους 23-40. Η τέχνη και η ενασχόληση με αυτή είναι από μόνη της πράξη θεραπευτική, που φέρνει το άτομο σε συνδιαλλαγή και επαφή με τον άλλο και την κοινωνία. Η δραματοθεραπεία θα είναι το ενδιάμεσο για την γεφύρωση της κοινωνικής και καλλιτεχνικής πραγματικότητας οι οποίες λειτουργούν παράλληλα και είναι σε μόνιμη συνδιαλλαγή.

Τι είναι η Δραματοθεραπεία

Βασικοί στόχοι της Ομάδας :

1. Γνωριμία με τον εαυτό/Ανάπτυξη πραγματικού και καλλιτεχνικού εαυτού.
2. Επαφή με το σώμα/ Το σώμα μου και το σώμα του καλλιτεχνικου δημιουργήματος/χαρακτήρα/ρόλου.
3. Διαχείριση συναισθήματος /Επαφή με το συναίσθημα/Συναισθηματικό σώμα/Το συναίσθημα μου και το συναίσθημα του καλλιτεχνικού δημιουργήματος.
4. Σχέσεις με τους άλλους/Σχέσεις με τους συναδέλφους/Σχέση με το καλλιτεχνικό δημιούργημα /’Ορια/Που τελειωνω εγω και που ξεκιναει το καλλιτεχνικό δημιούργημα;(ρόλος,χαρακτηρας,εικαστικο εργο,συγγραφικό έργο,χορογραφικό έργο).
5. Διαχείριση καλλιτεχνικών και θεραπευτικών εργαλείων/ Προσωπική ανάπτυξη (Εμβάθυνση στα καλλιτεχνικά και θεραπευτικά εργαλεία που κατέχω με σκοπό την καλλιτεχνική δημιουργία με κοινωνική και θεραπευτική διάσταση, την καλύτερη επαφή με κοινό/κοινωνία ).

Ημέρα: Τρίτη και Ώρα: 7-9μμ
Αριθμός συμμετεχόντων 6-12
1η συνάντηση Τρίτη 12 Νoέμβρη
Κόστος 100 ευρώ μηνιαίως (4 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις)
Λουκία Αποστολίδη, Msc Ψυχολόγος της Υγείας, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Δραματοθεραπεύτρια.
Μαίρη Κάρδαρη, Δραματοθεραπεύτρια, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού,
Εκπαιδευόμενη Playback Theatre.

Εμείς οι Θεοί του Ολύμπου – Για παιδιά 7 – 12 ετών

 Βιωματικό εργαστήριο δραματοθεραπείας στο Ιδρυμα Θεοχαράκη

Ελάτε να ανέβουμε στην κορυφή του Ολύμπου! Να γνωρίσουμε τις ιδιότητες του κάθε Θεού και τις δικές μας. Τι συμβολίζουν; Άραγε μας μοιάζουν; Σε έξι συναντήσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον Όλυμπο και να γνωρίσουν τη δύναμη από τον Δία, την αγάπη από την Αφροδίτη, την επικοινωνία μέσα από τον Ερμή, την στρατηγική από την Αθηνά… Επικοινωνώντας με τους Θεούς θα μπορέσουν να δουν, να εκφράσουν και να απελευθερώσουν τους ρόλους που «καλλιεργούν» μέσα τους.  Αυτή η βιωματική δραματοθεραπευτική και ψυχοεκπαιδευτική διεργασία επιτρέπει στα παιδιά να ανακαλύψουν τον πλούτο του δυναμικού τους και να μάθουν ποια στοιχεία και ποιες ιδιότητες τους εκφράζουν ή θέλουν να καλλιεργήσουν. Μέσα από τις αρχετυπικές ταυτότητες των Θεών, τα παιδιά προβάλλουν τον εσωτερικό τους κόσμο, ώστε να εξωτερικευθεί και να μπορέσει να είναι ευδιάκριτος.

Με την Λουκία Αποστολίδη,  Msc ψυχολογία της υγείας, συστημική-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, δραματοθεραπευτρια, κέντρο συστημικής ψυχοθεραπείας και έρευνας.

Στόχος της Δραματοθεραπείας είναι η ανάπτυξη της ψυχικής έκφρασης και εξέλιξης του ατόμου. Βοηθά και αναπτύσσει την έκφραση, και πέρα από τον λόγο, διευρύνει τον επικοινωνιακό ορίζοντα του καθένα. Το δράμα και τα σύμβολα είναι το μέσον της θεραπευτικής διαδικασίας. Μέσα από τις τεχνικές της (θέατρο, προσέγγιση και ενσωμάτωση μύθων, role-playing, ζωγραφική, κατασκευή, αφήγηση ιστοριών, μάσκες κτλ.) επιτυγχάνεται η διερεύνηση των εμπειριών του ατόμου κινητοποιώντας τη φαντασία και τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργικότητας.

9 Νοεμβρίου 2017 H Εστία μας καλοδέχεται στην οικεία των Θεών και εμείς, σαν Δίας και Ήρα, γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας, την χρήση τους αλλά και την έννοια της εξουσίας.

16 Νοεμβρίου 2017 Μέσα από τον μύθο της Αθηνάς και του Ποσειδώνα μαθαίνουμε πώς υποστηρίζουμε τον εαυτό μας και τι εστί ανταγωνισμός.

23 Νοεμβρίου 2017 Αφροδίτη και Άρης: Δύο αντίθετες πλευρές, η αγάπη και η έχθρα, μας καλούν να δούμε πού στεκόμαστε.

 30 Νοεμβρίου 2017 Ερμής και Ήφαιστος: Όταν είσαι ικανός. Η διαφορά ανάμεσα στο να είσαι αρεστός και να δέχεσαι αναγνώριση από το να είσαι μόνος και να βιώνεις την απόρριψη.

 7 Δεκεμβρίου 2017 Άρτεμις και Απόλλωνας: Όταν με τα αδέλφια μας και τους άλλους είμαστε διαφορετικοί αλλά και ίδιοι συγχρόνως.

 14 Δεκεμβρίου 2017 Δήμητρα και Διόνυσος: Η ανθρώπινη προσπάθεια σπέρνει και θερίζει, ενώ συγχρόνως, η φύση γνωρίζει πώς να ξαναγεννιέται. Κλείνοντας με το πάρτι του Διόνυσου.