Το Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας ανακοινώνει την σύσταση Δραματοθεραπευτικής ομάδας που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων που εργάζονται στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Τι είναι η Δραματοθεραπεία 

Σε αυτή τη δραματοθεραπευτική ομάδα, θα δημιουργηθεί ένας κοινός τόπος συνάντησης ανθρώπων με προβληματισμούς, όραμα και την πρόθεση να προσεγγίσουν πολυεπίπεδα τη δουλειά τους. Σκοπός είναι να ακουστούν οι εμπειρίες των μελών και να εργαστούμε με αυτές, ώστε να αποκομίσουμε εργαλεία και τεχνικές που ο καθένας θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει όποτε και όταν τα χρειάζεται. Θα δοθεί χώρος και χρόνος στα βιώματα και τις εμπειρίες που θα φέρει κάθε μέλος και μέσα από την ομάδα θα συνδιαμορφωθούν δεδομένα βοηθητικά, βασισμένα σε δημιουργικούς τρόπους εκπαίδευσης.

Οι κύριοι στόχοι της Δραματοθεραπευτικής ομάδας να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του καθενός και να προσεγγίσουμε θέματα όπως:
● Την καλύτερη μεταδοτικότητα του εκπαιδευτικού.
● Την ευαισθητοποίηση σε προβλήματα συμπεριφοράς, ή και δυσκολιών μάθησης.
● Την υποστήριξη των εκπαιδευτικών για πιθανές παρεμβάσεις, διαχείριση άγχους, επίλυση συγκρούσεων, αποτελεσματική και ουσιαστική επικοινωνία.
● Τη δημιουργικότητα και έκφραση του εκπαιδευτικού σχετικά με το πώς μπορεί να εμπνεύσει τον μαθητή, ώστε να τον ενθαρρύνει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χρειαστεί.

Ημέρα: Πέμπτη και Ώρα: 6-8 μμ
Αριθμός συμμετεχόντων 6-12
1η συνάντηση Πέμπτη 14 Νoέμβρη
Κόστος 120 ευρώ μηνιαίως (4 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις).

Λουκία Αποστολίδη, Msc Ψυχολόγος της Υγείας,
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Δραματοθεραπεύτρια.
Μαίρη Κάρδαρη, Δραματοθεραπεύτρια, Eμψυχώτρια
θεατρικού παιχνιδιού, Eκπαιδευόμενη Playback Theatre.